Solid Surface in de badkamer: een duurzaam materiaal

solid surface badkamer katwijk

Je komt het steeds vaker tegen, de Solid Surface badkamer. Het gaat hier om een materiaal dat zeer geschikt is voor gebruik in de badkamer of keuken. Dit materiaal is slijtvast en zeer duurzaam. Het blijft dan ook lange tijd mooi. Past de Solid Surface badkamer bij jouw woonstijl en wensen? Bekijk de voordelen (en nadelen).

Slijtvaste materialen zijn de trend

Een badkamer moeten niet alleen mooi en praktisch maar vooral duurzaam zijn. Je wilt immers niet dat je de badkamer over 10 jaar weer moet vervangen. Hierdoor is het gebruik in slijtvaste materialen enorm in populariteit toegenomen. Natuurlijk zijn er verschillende hoogwaardige materialen, maar Solid Surfrace spant toch wel de kroon.

Dit is Solid Surface

Hoe ziet Solid Surface eruit en wat kun je hiervan verwachten? Het gaat hier om een mix van polyester, acryl en een aantal sterke harsen. Met pigmenten wordt er kleur aan dit materiaal gegeven. Hierdoor is badkamermeubilair in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor het perfect aansluit bij woonwensen of de huidige inrichting.

Het echte Solid Surface moet niet verward worden met mineraalstone, dat een mix van marmerstof en hars is. Deze laatste wordt ook vaak onder de noemer Solid Surface verkocht. Het echte Solid Surface voelt echter veel warmer en comfortabeler aan.

De bijzondere eigenschappen van dit materiaal

Solid Surface heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het materiaal bevat geen poriën en is hierdoor zeer hygiënisch. Vooral ziekenhuizen, tandartsen en andere zorginstellingen zijn dan ook erg tevreden over dit materiaal. Natuurlijk is deze bijzondere eigenschap ook onmisbaar in de badkamer: minder poetsen en een schonere omgeving.

Hieronder nog enkele voordelen van Solid Surface:

  • zeer slijtvast
  • robuust
  • goed bestand tegen chemische stoffen
  • vochtbestendig
  • vlekbestendig
  • blijft jarenlang mooi

 

Een nieuwe badkamer

Is de huidige badkamer aan vervanging toe of staat er een verbouwing op de planning? Of het nu om een nieuwe badkamer Katwijk of elders gaat: bij het uitkiezen en plaatsen van een nieuwe badkamer is het verstandig om voor hoogwaardige materialen te kiezen. Solid Surfrace past hier prima bij. Hierbij heb je de keuze uit verschillende badkamermeubelen waaronder het Solid Surface ligbad, douchebak, de wastafel of een compleet badkamermeubel. Daarnaast zijn er verschillende accessoires, vervaardigd van dit sterke materiaal.

Ga niet over één nacht ijs maar laat je vooral adviseren over dit materiaal, de verschillende badkamermeubelen, het onderhoud en de kosten.

Onderhoud van het Solid Surface

Het onderhouden van dit materiaal is eenvoudig: vlekken verdwijnen met een zachte doek. Daarna is het belangrijk om het oppervlakte met warm water af te spoelen en laten drogen met een zachte doek. Eventueel kan ook gebruik worden gemaakt van een microvezeldoek met een schoonmaakmiddel.

Kalkaanslag is vervelend en moet regelmatig worden verwijderd. Wrijf over de plek en spoel met warm water na. Schimmel verdwijnt met behulp van verdund bleekmiddel of een speciale schimmelverwijderaar. Mochten er krassen op het materiaal aanwezig zijn, dan is polijsten de beste oplossing. Je ziet: onderhoud van een Solid Surface badkamer was nog nooit zo makkelijk.