Montage van badkamers: zo werkt dat

montage badkamer

Een badkamer monteren: zelf doen of laten doen? Ben je een handige Harry, dan bespaar je veel geld met zelfmontage. Het is hierbij wel belangrijk dat de badkamer goed gemonteerd wordt, anders ontstaan er lekkages, laten tegels los of ontstaan er andere problemen. Bekijk waarom laten monteren soms verstandiger is.

Dit kost een complete badkamer

De badkamer is aan vervanging toe. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van slijtage of omdat de badkamer niet meer aansluit bij de (nieuwe) woonstijl. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een nieuwe badkamer. Wat betaal je voor een complete badkamer inclusief douche/bad, wastafel, toilet, nieuwe tegeltjes en een badkamermeubel?

Dit hangt een beetje van het formaat van de badkamer en de afwerking van vloer, wanden en plafond af. Natuurlijk speelt ook de materiaalkeuze een rol. Een nieuwe badkamer begint bij een prijs vanaf € 5000. Hierbij plaats je basic badkamermeubels/sanitair zonder nieuwe wanden of stucwerk.

De prijs voor een nieuwe complete badkamer kan oplopen tot meer dan € 20.000. Je kunt het natuurlijk zo luxe en duur maken als je zelf wil. Denk maar eens aan cement storten en vloerverwarming maar ook luxezaken zoals een jacuzzi, spabad of sauna.

De prijs van montage van badkamers

Je koopt zelf een nieuwe badkamer maar wilt deze door iemand laten monteren. Weet je al wat dit kost? Montage voor een complete badkamer is mogelijk vanaf een prijs van € 6500. Dit is inclusief installatiemateriaal, het plaatsen van sanitair, stucwerk en eventueel afwerkingen. Ook nu weer is de prijs afhankelijk van wat er in de badkamerruimte moet gebeuren.

Let erop dat je bij het laten monteren van badkamers garantie krijgt op het geleverde werk. Laten een of meerdere tegeltjes snel weer los of ontstaat er ergens een lekkage? Grote kans dat er tijdens de montage iets is misgegaan. Kies daarom altijd voor professionele montage.

Zelf monteren van de badkamer: hier moet je op letten

Besluit je om zelf de badkamer te monteren? Schakel bij voorkeur de hulp van familie, vrienden of een professional in. Vaak is het lastig om alle klussen alleen uit te voeren. Vele handen maken licht werk en twee paar ogen zien meer dan één.

Werk bij voorkeur van boven naar beneden: eerst het plafond, dan de wanden en als laatste de vloer. Hier tussenin komt het monteren van het sanitair en badkamermeubel. Is het nodig om (water)leidingen om te leggen of nieuw aan te leggen? Dat is de eerste klus waar je aan begint. Wees voorzichtig met elektronica, vraag eventueel hulp van een elektromonteur. Nog beter: laat de badkamer door het verkooppunt monteren, zo weet je zeker dat er niets misgaat.

Het begint allemaal met een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Weet je al hoe de badkamer eruit komt te zien en voor welk sanitair je kiest? Vaak is het handig om je in een winkel oriënteren. Bekijk voorbeelden, blader door folders en vraag offertes aan. Breng ook eens een bezoekje aan Destudio badkamers Katwijk, zo krijg je nog een beter beeld van wat allemaal mogelijk is.