Badkamertrends van 2024: deze trends mag je niet missen

Dansani badkamertrends 2020

Dag saaie witte wastafel en eenvoudig badkamertegeltje: met de badkamertrends van 2024 doe je veel inspiratie op. Voldoet jouw (nieuwe) badkamer al aan deze trends? Bekijk wat je in 2024 allemaal te wachten staat.

Marmer in je badkamer

Marmer en travertin is weer helemaal terug van weggeweest. Het is een gemetamorfoseerd kalksteen met een luxe uitstraling. Marmer heeft een hoge slijtvastheid en is hierdoor zeer geschikt voor de badkamervloer, wandtegels maar ook sanitaire meubels. Vooral marmerlook/Travertinlook in grote formaten tegels.

Zwart en roze

Niet alleen zwart marmer wordt de trend van 2024, ook andere materialen in de kleur zwart doen het goed. Daarnaast gaat roze het van andere kleuren winnen. Misschien een vreemde kleur voor je badkamer maar roze tegeltjes in combinatie met wit, zwart en goud geeft een unieke uitstraling. Hiermee herleeft de roze kleur vanuit een trend die we vooral in de jaren ‘50 zagen. Je ziet: alles komt ooit een keer terug.

Open badkamer

Een open keuken is inmiddels zo gewoon, dat we ons binnen de badkamertrends 2024 richten op een open badkamer. Hierbij betrek je de badkamer bij de slaapkamer, vaak met een simpele tussenwand of roomdivider. De ouderwetse inloopkast mag plaats maken voor de vernieuwde inloopbadkamer. Ook mooi: een grote glazen wand als afscheiding. Wel matglas, want een beetje privacy blijft toch wel prettig.

Let bij het creëren van een open badkamer wel op een goede afzuiging of ventilatiesysteem. Een te vochtige slaapkamer is minder goed voor de gezondheid.

Messing kranen en afwerking

Messing of geelkoper is van hoge kwaliteit en heeft een mooie uitstraling. Het doet aan goud en luxe denken, iets dat bij de badkamertrends van 2024 een grote rol speelt. Kranen, douchestangen, deurknoppen en handgrepen van messing: goed te combineren met verschillende materialen en kleuren. Messing staat vooral mooi bij donkere kleuren en natuurlijke harde materialen zoals marmer of natuursteen. Messing in combinatie met hout is een minder goede keuze.

De Spa badkamer

Luxe en comfort, dat is waar het in 2024 om draait. Niet alleen in de woon- en slaapkamer maar zeker ook in de badkamer. De nieuwe badkamer mag best de uitstraling van een spabad hebben, natuurlijk wel in de juiste verhoudingen. Een spabad inbouwen? Dit is helaas niet voor iedereen mogelijk. Wel kan het gevoel van een spa badkamer naar voren worden gebracht met een Scandinavische inrichting. Dit betekent lichte kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Hout en plantaardig materiaal (ook kamerplanten) doen het binnen de Spa badkamer erg goed.

Vrijstaand bad

Tot de jaren ‘20 waren vrijstaande baden heel normaal. Dit maakte plaats voor het inbouwbad. De badkamertrends van 2024 laten zien dat het inbouwbad weer weg mag: het vrijstaande bad is terug. Dit keer veel eleganter, comfortabeler en van natuurlijke materialen. Bij het plaatsen van een vrijstaand bad is het wel even rekening houden met de ruimte eromheen. Op deze manier komt het vrijstaand bad beter tot zijn recht.

Loop jij al warm voor een van bovenstaande badkamertrends van 2024? Maak een moodboard, zo heb je meer zicht op de inrichting van je (nieuwe) badkamer.

Heb je er liever wat hulp bij? Uiteraard is het ook mogelijk om veel van deze trends terug te zien in de badkamershowroom in Katwijk en daar een fijn advies bij te krijgen!